449 YILLIK ACEM HANI GASTRONOMİ MERKEZİ OLACAK

Kastamonu Belediyesi, 449 yıllık Acem Hanı'nda hayata geçirilmesi planlanan Gastronomi Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor.

449 YILLIK ACEM HANI GASTRONOMİ MERKEZİ OLACAK

Kastamonu Belediyesi, 449 yıllık Acem Hanı'nda hayata geçirilmesi planlanan Gastronomi Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor.

23 Kasım 2020 Pazartesi 17:02
449 YILLIK ACEM HANI GASTRONOMİ MERKEZİ OLACAK

Gastronomi Merkezi olarak projelendirilen tarihi Acem Hanı'nın işlevselliğini net olarak ortaya koyabilmek adına geçtiğimiz aylarda Fizibilite Projesi'ni ihale eden Kastamonu Belediyesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) güdümlü projeler desteğinden faydalanmak için başlattığı çalışmalarda sona yaklaştı. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun da katıldığı Kastamonu Belediyesi ile KUZKA arasında gerçekleştirilen Proje Odak Toplantısında yüklenici firma yetkilileri fizibilite çalışmaları doğrultusunda gelinen noktayla ilgili sunumunu yaptı.

2023 YILINDA KAPILARINI AÇACAK

Üç ay sonra KUZKA değerlendirilmesiyle tamamlanacak olan çalışma 449 yıllık tarihi Acem Hanı'nın KUZKA'nın güdümlü projeleri arasında yerini almasını ve Kastamonu Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına hızla başlanmasını sağlayacak. Yol haritasında olası bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde tarihi Acem Hanı 2023 yılında Türkiye'nin tarihi alanda hayat bulun ilk Gastronomi Merkezi olarak kapılarını açacak.

İNOVASYONEL AR-GE, ÜR-GE FAALİYETLERİ

Kastamonu Belediyesi tarafından tarihi Acem Hanı için başlatılan bu kapsamlı çalışma, tarihi bir hanı ayağa kaldırıp yöresel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasının ötesinde nitelikli iş bulma imkanı sağlayıcı sertifika programları, kurumsal anlaşmalarla özel program ve paket eğitim imkanları hazırlamak, lise veya üniversite sonrası farklı alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen gençlere, çalışan kadınlara ve dezavantajlı gruplara yeni eğitim programları sunmak, yeni mutfak becerileri kazandırmak, inovasyonel AR-GE, ÜR-GE faaliyetleri gerçekleştirmek, sosyal sorumluluk kapsamında gastronomi temelli rehabilitasyon etkinliklerine öncülük etmek, yiyecek-içecek işletmelerinde kalite artırımı ve standartlaşmaya yönelik kurumsal akreditasyon programları oluşturmak gibi bir çok olanağı da şehre sunmuş olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.