Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, küçük ve orta boy işletmelerin geleceği için KOBİ OSB’lerin kurulması gerektiğini söyledi. Bartık, şehirlerin sanayi ve ticari yapılarını bugünkü noktadan daha iyi noktalara tanışmasının yolunun KOBİ OSB’lerden geçtiğini ifade etti.
EKONOMİNİN TEMEL TAŞI
Bartık, firmaların şehrin değişik yerlerinde ve küçük sanayi sitelerinde sıkışıp kaldığını, rekabette, gelişmek ve büyümekte zorlandığını kaydederek, “Küçük ve orta boy işletmeler ülke ekonomisi açısından önemli bir yere sahip. Ekonominin temel yapı taşını KOBİ’ler oluşturuyor. Büyük işletmeleri tamamlayan konumda bulunuyor” dedi. Bartık şöyle devam etti:
BİR ÜST LİGE OSB İLE ÇIKAR
“KOBİ'ler ülkemizde mevcut iki buçuk milyon işletmenin büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Bir de daha büyük işletme şeklinde organize olmuş ve OSB’lerde faaliyet gösteren işletmeler var. Ülke ve ekonomi büyürken, KOBİ’lerin ve ticaret erbabının buna ayak uydurmaması düşünülemez. Küçük ve orta boyutlu işletmelerimizin teşvik ve motive edilerek, bir üst lige terfi etmelerini KOBİ OSB kurarak sağlayabiliriz.”