Durağan geçen 2013 yılı ihracatında kasım ayındaki bu artış bizleri sevindirmiştir. Buna altın ihracatı da ilave edildiğinde ihracatın 14 milyar dolara ulaşabileceğini bekliyoruz” dedi.
Başkan Zeytinoğlu, “Altın hariç tutulduğunda bir evvelki yıla göre ihracattaki gelişme hızı yüzde 8,8, bir evvelki aya göre ise yüzde 16,3 oldu. Altın fiyatlarının düşüyor olması nedeniyle altın dahil edildiğinde bu oran geriliyor. Buna göre bir önceki yıla göre binde 3,2 ve bir önceki aya göre yüzde 13,9 artış oldu.
Yılın sonuna geldik. Orta vadeli programda öngörülen 153,5 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak için aralık ayında 14 milyarın üzerinde ihracat gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ancak Avrupa ülkelerindeki yeni yıl nedeniyle bir haftalık tatilin buna engel olabileceğini de unutmamak gerekiyor.
2013 yılında ihracatta iyi bir performans sergileyemedik. Umarız 2014 yılında İran ile olabilecek ticari ilişkilerimizin etkisinin ihracatımıza olumlu yansımaları olur” diye konuştu.
Son Güncelleme: 11.12.2013 10:49