Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir programı kapsamında İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile görüştü. 30 Ekim depremi sonrasında, Valiliğin koordinasyonunda ve STK’ların işbirliğinde ivedilikle başlatılan “Birlikten İzmir Doğar Kampanyası” ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, İzmir’in sanayi, üretim ve istihdam konularına ilişkin görüşler, hizmet sektörünün normalleşme süreci ile ilgili beklentiler ve oda üyelerinin öncelikli talepleri sunuldu.
İHRACAT PAYINI ARTIRMA SENARYOLARI
NORMALLEŞME SÜRECİ KONUŞULDU
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iş dünyasının görüşlerini ve beklentilerini paylaştıklarını belirterek “Çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Toplantıda, İzmir özelinde sanayimizin karşılaştığı zorluklar ve olası çözümler de değerlendirildi” dedi.
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, İZTO’nun hizmet sektörü başta olmak üzere normalleşme sürecine geçiş ile ilgili görüşlerimiz ile sektörlerle ilgili taleplerini ve çözüm önerilerini ilettiklerini söyledi.