banner250

İŞ BİRLİĞİNİN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Bölge işletmelerinin kullandığı sütlerin kalitesini artırmak amacıyla üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sütler analizden geçiriliyor.

İŞ BİRLİĞİNİN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Bölge işletmelerinin kullandığı sütlerin kalitesini artırmak amacıyla üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sütler analizden geçiriliyor.

11 Eylül 2020 Cuma 16:52
İŞ BİRLİĞİNİN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Ezine Gıda İhtisas OSB ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin başlattığı iş birliği çalışmaları, sonuç vermeye başladı. Ezine Meslek Yüksekokulunda Ezine Gıda İhtisas OSB Bölge Müdürlüğü yürütücülüğündeki proje kapsamında kurulan ve açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı laboratuarda, çiğ süt analizi yapılmaya başlandı.

Ezine Belediyesi'nin de destekleri ile Ezine Meslek Yüksekokulu tarafından haftanın iki günü gerçekleştirilen çiğ süt analizi çalışmaları kapsamında Ezine yöresinde bulunan mandıralardan ve süt üreticilerinden alınacak numune sütler tek tek analiz edilerek sütün ürün işleme kalitesine uygunluğu incelenecek ve yörede süt kalitesinin geliştirilmesi için varolan sorunların belirlenip iyileştirilmesine yönelik veri tabanı elde edilmiş olacak.

Yapılan bu çalışmalar ile özellikle coğrafi işarete sahip olan Ezine peynirinde kullanılan sütlerin kalitesinin arttırılması ve bölge işletmelerinin uluslararası platformda pay sahibi olması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.