101 İTO ÜYESİNE GIDA GÜVENLİĞİ SERTİFİKASI

Gıda işletmeleri için düzenlenen Güvenli2023 İstanbul projesi kapsamında 3 hafta süren eğitimler sonunda 101 firma, sertifika almaya hak kazandı.

101 İTO ÜYESİNE GIDA GÜVENLİĞİ SERTİFİKASI

Gıda işletmeleri için düzenlenen Güvenli2023 İstanbul projesi kapsamında 3 hafta süren eğitimler sonunda 101 firma, sertifika almaya hak kazandı.

15 Aralık 2020 Salı 12:33
101 İTO ÜYESİNE GIDA GÜVENLİĞİ SERTİFİKASI

Güvenilir Ürün Platformu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliğinde düzenlenen Güvenli2023 İstanbul projesi sona erdi. Proje kapsamında İTO’ya kayıtlı gıda işletmelerinin katıldığı üç haftalık eğitimin sonunda yapılan sınavla 101 firma sertifika almaya hak kazandı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 9 aydır devam eden pandemiye rağmen iş dünyasının dayanışma ve üretimden vazgeçmediğini hatırlatarak, “Bu online toplantıda gerek kamu gerek özel sektör gerek STK’larla üretime devam etme örneği gösteriyoruz” dedi.

“SERTİFİKA ALAN BİR ADIM ÖNDE”

Avdagiç, proje kapsamında eğitimlerin pandemi nedeniyle video konferans yolu ile yapıldığını ve buna rağmen projeye müracaat edenlerin yüzde 70’inin sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Avdagiç, eğitim sonrası yapılan sınavda başarılı olan 101 firmayı kutladı. Avdagiç, “Bu firmalar pandemi döneminde bir adım önde olacak. Onlardan beklentimiz, öğrendiklerini uygulamaya geçirmeleri” dedi.

“GÜVENLİ ŞEHİR OLACAĞIZ”

Bu eğitimlerin Türkiye’yi diğer ülkelerden öne çıkarmak, küresel ticaretteki payını artırmak için çok önemli olduğunu vurgulayan Şekib Avdagiç, bu ve benzeri eğitimlerin devam edeceğini söyledi. Gıda ve tarımın dünyada en stratejik sektörler arasında yer aldığını kaydeden Avdagiç “İstanbul’a güvenli sıfatını kazandırmaya çalışıyoruz. Güvenli şehir olmaya hak kazanacağız. Pandemi sonrası hem ziyaret hem turizm hem de kongre ve toplantılar için avantajlı bir şehir olacağız” diye konuştu

“BİLİM İNSANLARINDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, 2023’te İstanbul’u en güvenilir kent yapmayı hedeflediklerini söyledi. Toprak, “Bu eğitim de bunun bir parçasıydı. Eğitim, beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördü. Bilim insanlarının katıldığı eğitimler çok öğretici oldu” açıklamasında bulundu.

İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ise gıdanın en az savunma sanayi kadar önemli bir sektör olduğunu hatırlatarak, pandemi sürecinde ülkemiz gıda sektörünün diğer ülkelere kıyasla başarılı bir sınav verdiğini söyledi. 2004 yılından beri gıda denetimlerinde çok mesafe kat ettiklerini anlatan Karaca,“Özellikle İstanbul’daki denetimler artık çok başarılı geçiyor. Her şey bitti mi? Hayır. İyi bir noktadayız ama daha iyi olmak için daha çok çalışacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.