Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TEİAŞ İşletme Müdürü Zafer Girgin, İNGAZ Müdürü Faruk Coşkun, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, YESİAD(Yenice Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Hasan Altınbaş, CESİAD(Cerrah Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Zahit Şükrü Ezim ve sanayicilerin katıldığı Yenice’deki toplantıda, sanayicilerin elektrik ve doğalgaz talepleri masaya yatırıldı. Tarafları bir araya getiren Vekil Şahin, sanayicilere altyapı hazırlıkları konusunda hızlı davranmaları uyarısında bulundu.
Yenice OSB’nin ve Yenice beldesinin aynı anda doğalgaza kavuşabileceğini kaydeden Şahin, Yenice Belediyesi’nden İNGAZ’la işbirliğine giderek yatırımın kolaylaştırılmasını istedi. Şahin, doğalgaz kullanımıyla sanayicilerin maliyetlerinin düşeceğini ve rekabet gücünün artacağını vurguladı. Bu konuda hükümet olarak siyasi irade gösterdiklerini kaydeden Şahin, doğalgaz konusunda sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti. Yenice OSB’nin ıslah OSB kapsamına alınmasıyla bölgeye yatırım talebinin artacağına dikkat çeken Hüseyin Şahin, elektrik konusunda da Ankara’da TEİAŞ Genel Müdürlüğü’yle görüşülebileceğini açıkladı. Şahin, bölgenin altyapı haritasının çıkartılmasını, talep miktarının belirlenmesini istedi.
TEİŞ İşletme Müdürü Zafer Zafer Girgin de, İnegöl OSB’de yeni bir 100 (MVA) Mega voltamperlik bir trafo daha kurulacağını, Yenice bölgesine buradan elektrik verileceğini açıkladı. Trafonun ihalesinin yapıldığını ve kısa sürede inşaatına başlanacağını bildiren Girgin, İnegöl OSB’den Yenice OSB’ye kadar olan iletim hattının ise sanayicilerin yapacağını vurguladı. Girgin, sanayicilerin, bölgenin ıslah OSB statüsünün onayı sonrasında, müstakil trafondan elektrik alacak olması nedeniyle hem teknik arıza sorunu yaşamayacağını, hem de daha ucuz tarifeden enerji kullanacağını kaydetti. İNGAZ(İnegöl Gaz Dağıtım AŞ) Genel Müdürü Faruk Coşkun da, Yenice’de doğalgaz verilmesi konusunda zaten projeleri bulunduğunu, bu hat üzerinden sanayicilerin de yararlanabileceğini açıkladı. Coşkun, sanayi bölgesiyle ilgili kendilerine kapasite, sınırlar, merkezi yönetimin nerede olacağı konularında ayrıntılı bilgi sunulmasını istedi. Coşkun, Yenice hattından Cerrah Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerin de yararlanabileceğini, ancak Cerrah beldesine yönelik henüz yatırım projeleri olmadığını sözlerine ekledi.