Yıllar önce temelleri atılan ama yarım kalan Tunceli Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) çözüm süreciyle birlikte kısa sürede tamamlanarak üretime geçecek.
Tunceli’nin tek ve ilk olma özelliği taşıyan OSB'nin, altyapı eksikliklerinin tamamlanmasının ardından üretime geçmeyi planlıyor. İnönü Mahallesi'nde bulunan OSB'deki 43 parselden 37'si yatırımcılara tahsis edildi. Yatırımcılar, kısa süre içinde inşaat çalışmalarını tamamladıktan sonra üretim yapacak. Çözüm sürecinin Tunceli ve bölgedeki iş dünyasına olumlu yansımaları olduğunu belirten iş adamları, durumdan memnun olduklarını söyledi. Tunceli dışında yaşayan iş adamlarına da seslenen OSB üreticileri, iş adamların Tunceli’de yatırım yapmalarını istedi.
Tunceli OSB'de parsel alarak inşaat çalışmalarını sürdüren iş adamları, süreç nedeniyle umutlandıklarını, üretim ve istihdama katkı sunmak istediklerini söyledi. Sanayi bölgesinde parsel alarak bal paketleme tesisi kuran Hıdır Korkmaz, çatışma ve şiddetin son bulmasını, herkesin memleketine yatırım yaparak, barış ve huzur içinde yaşamasını istediğini ifade etti. Mehmet Turan ise yatırımların başladığını ve sürecin devam etmesi halinde daha güzel şeyler yaşanacağını ifade etti.