Sözleşme kapsamında 5 ton sınıfında hafif genel maksat helikopterinin sivil ve askeri versiyonu TUSAŞ tarafından tasarlanacak ve üretilecek.
Günümüz havacılık sanayisinin temeli, “kendi uçağını kendin yap” toplumsal motivasyonu ile o günkü adıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde 28 Haziran 1973 tarihinde Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı’nın (TUSAŞ) kurulması ile atıldı. Kendi uçağımızı üretme aşamalarında, kaybedilen sürenin hızlı bir şekilde kapatılması amacı ile uluslararası ortaklık modeli 1980 sonrası politikalara paralel olarak çalışıldı. Türk Hava Kuvvetleri’nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik F-16 uçaklarının seçilmesiyle uluslararası ortaklık modeli için bir fırsat doğdu. F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerimize teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu. Başlangıçta hedeflenen büyük projelerin tamamlanmasını takiben TUSAŞ, 25 yılını tamamlamadan, 2005 yılında yabancı ortağın hisselerini satın aldı ve bağlı ortaklığı TAI ile birleşerek TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. adıyla tek çatı altında milli bir şirket konumuna geldi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), sabit ve döner kanatlı hava platformlarından uydu sistemleri ve insansız hava araçlarına kadar entegre havacılık ve uzay sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayisinde küresel ilk yüz oyuncu arasında yer alıyor. TUSAŞ’ta 1600’ü mühendis olmak üzere yaklaşık 4300 seçkin personel çalışıyor.