Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (Antalya OSB) Teknopark ve Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), yapay zekanın iş dünyasının her kademesine nüfuz etmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerde gelişen teknoloji ve yapay zeka konularında farkındalık oluşturmak, iyi ve örnek uygulamaları firmalara entegre etmek ve bu konuda ihtiyaca yönelik projeler geliştirmek için başlattıkları Yapay Zeka İnisiyatifi kapsamında, iş birliği protokolü imzaladı.
İLK BULUŞMA ONLİNE OLACAK
Protokol ile taraflar yapay zeka ve veri farkındalığını sağlayıp, yapay zeka uygulamalarının kullanımını artırmak ve iş analitiğinde verimli çözümler ile bölgedeki firmaları buluşturmak amacıyla eğitsel ve bilimsel iş birliğinde bulunacak. Ayrıca ortaklaşa düzenlenecek seminer ve çalıştayların organize edilmesi konularında birbirlerine destek olacaklar. Bu kapsamda ilk seminer pandemi nedeniyle online platformda, 11 Aralık Cuma günü gerçekleşecek. Sanayide Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Web Semineri'nde Prof. Dr. Şadi Evren ve Dr. Ali Cem Başarır tarafından Antalya iş dünyası temsilcileri ile Antalya OSB sanayicilerine 'Sanayide Dijital Dönüşüm ve Sanayide Yapay Zeka' başlıklı iki farklı sunum yapılacak.
GELECEK GELDİ
BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
Yönetim Kurulu ANTGİAD Başkanı Osman Sert, ANTGİAD'ın çağın gereklerini yerine getirmeyi görev olarak addettiğini belirterek şunları söyledi
“Bu gereklilikleri de toplumsal farkındalıkla daha da bilinir hale getirmeyi arzuluyoruz. Pandemi süreci, dijitalleşmeye yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Ortak akılla gerçekleştirecek olduğumuz bu proje ile Antalyamız sürdürülebilir kalkınma anlamında daha iyi bir noktaya gelecektir. Yapay zeka ve dijitalleşmenin KOBİ'lerimizin bir parçası olması, çağın gerekliliklerine ulaşılmasındaki süreçte, katkı sağlayacak önemli bir unsur olacaktır. Birlikten kuvvet doğacağını bir çatı altında toplandığımız zaman güç birliği olacağını ve ortak hedefler belirlediğimiz zaman başarının geleceğini düşünüyorum.”
GELİŞMELER MEMNUNİYET VERİCİ
Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise “Önce istişare ile başlayan sürecin adım adım hayata geçirilmesi memnuniyet verici. Teknolojinin bu denli hızlı evrildiği bir dönemde sivil toplum örgütlerinin de entegre olduğu, uygulanabilir üniversite-sanayi işbirliği modelleri ile dijital dönüşüme hızla geçmeyi başaracağız" açıklamasında bulundu.