ŞEKER HASTALARI İÇİN MOR BAKLAVA ÜRETTİ

İstanbul Üniversitesi Teknokent firmalarından Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği mor baklavayı şeker hastaları rahatlıkla yiyebilecek.

ŞEKER HASTALARI İÇİN MOR BAKLAVA ÜRETTİ

İstanbul Üniversitesi Teknokent firmalarından Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği mor baklavayı şeker hastaları rahatlıkla yiyebilecek.

17 Mayıs 2021 Pazartesi 16:48
ŞEKER HASTALARI İÇİN MOR BAKLAVA ÜRETTİ

İstanbul Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen, mor sebze ve meyvelerin kullanıldığı "Sankara Mormiks" formülü ile üretilen baklava, şeker hastalarına rahatça baklava yeme fırsatı sunuyor. Ahududu, incir, kırmızı lahana gibi mor sebze ve meyve özleri sayesinde şekerin, diyabet hastalarındaki negatif etkisini sıfırlayan ürün, tüketenin şeker oranında herhangi bir yükselmeye yol açmıyor.

“BAKLAVADA ÇIĞIR AÇAN BİR BULUŞ”

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, Sankara Mormiks formülünün, baklavada çığır açan bir buluş olduğunu belirterek “Artık şeker hastaları da baklava yiyebilecek. Bu ürün ekmek hamuruna katıldığında sadece şeker hastalarının yiyebileceği bir kıvam oluşturmuyor, ayrıca bu baklavayı tüketenlerin şekerini de dengeliyor" dedi.  BAKTAD Başkanı Yıldırım, Sankara Mormiks formülüyle baklava üretimine başladıklarını da sözlerine ekledi.

“DİYABETLİ HASTALAR TATLI YERKEN ARTIK ÇEKİNMESİN”

Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. İhsan Kara, formülün, mor sebze ve meyve özleri sayesinde şekerin hastalardaki negatif etkisini sıfırladığını söyledi. Kara, Türklerin Japonlara kıyasla daha az ömürlü olduğunu ancak her geçen gün Türkiye'de yaşam süresinin uzadığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Ancak uzamış hayatımızda da böbrek yetmezliği, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıklarla boğuşuyor ve verimsiz yaşıyoruz. Eğer bu mikro besinleri günlük hayatımıza dahil edebilirsek hem daha uzun hem de hastalıksız yaşayacağız. Bu anlamda diyabetli hastaların artık tatlı yemekten çekinmeyeceklerini vurgulamak isterim. BAKTAD ile yaptığımız iş birliğinin en belirgin tarafı bu."

Son Güncelleme: 17.05.2021 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.