PINAR ENSTİTÜSÜ MAKALE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Pınar Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülleri sahiplerini buldu.

PINAR ENSTİTÜSÜ MAKALE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Pınar Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülleri sahiplerini buldu.

30 Aralık 2020 Çarşamba 13:15
PINAR ENSTİTÜSÜ MAKALE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek için sosyal sorumluluk anlayışı ve toplumun sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Pınar Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği Bilimsel Makale Ödülleri sahipleriyle buluştu. Gıda teknolojisi, beslenme-sağlık ilişkisi ve gıda güvenliği konularında yayınlanmış makaleler arasından seçilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Bilimsel Makale Ödül Töreni, pandemi sebebiyle online platformda gerçekleşti.

Prof. Dr. Sibel Karakaya, Prof. Dr. Gül Ergör, Prof. Dr. Mahmut Çoker, Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Prof. Dr. Alev Bayındırlı, Prof. Dr. Figen Ertekin, Prof. Dr. Figen Korel, Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu, Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk, Doç. Dr. Nural Karagözlü tarafından değerlendirilen bilimsel çalışmalar arasından ödüle layık görülen projeler ödüllendirildi.

İŞTE ÖDÜL ALAN MAKALELER

Ege Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kaplan Türköz, Prof. Dr. Taner Baysal ve Gıda Yüksek Mühendisi Güler Sözgen ile Yeditepe Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Özge Taştan'ın "Zymomonas mobilis levansukraz kullanarak keçiboynuzu pekmezinde prebiyotik 6-kestoz üretimi ve depolama sırasında 5-HMF miktarına etkisi" adlı makalesi birincilik ödülüne layık görüldü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mecit Halil Öztop, Prof. Dr. Behiç Mert ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Sevil Çıkrıkçı'nın "Ağız yoluyla alınabilen insülin yüklü pH-duyarlı aljinat/kitre zamkı bazlı hidrojellerin geliştirilmesi" adlı makalesi ikincilik ödülüne sahip oldu. Pamukkale Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ömer Şimşek ve Bayburt Üniversitesi'nden Arş. Gör. Dr. Halil İbrahim Kaya'nın "Laktik asit bakterileri tarafından üretilen patojene spesifik bakteriyosinlerin karakterizasyonu ve patojenlere karşı sütte kokteyl olarak kullanımı" isimli makalesi ise üçüncülük ödülüne hak kazandı.

“KALİTELİ YAŞAM FARKINDALIĞI YARATMAYI AMAÇLIYORUZ”

Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Pınar’ın 47 yıldır, Türkiye’de tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve sağlıklı nesiller yetiştirme misyonuyla çalıştığını belirterek “2013 yılından bu yana gıda ve beslenme alanında çalışmaları desteklemek amacıyla kurduğumuz Pınar Enstitüsü ile çeşitli toplumsal katkı projelerini yürütüyoruz. Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirme ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla bilimsel projelere destek veriyor, eğitimler düzenliyoruz” dedi.

Doğru beslenme, güçlü bağışıklık sistemleri, sağlıklı zihinsel ve fiziksel gelişim için daha fazla önem kazandığını söyleyen Yiğitbaşı,” Sağlıklı bir toplum için sağlıklı bireyler yetişmesine yönelik bilimsel çalışmaların uygulamada çok daha önemine inanıyoruz. Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülü ile bu alanda yapılan çalışmalarda araştırmacıları motive edici bir rol oynama arzusundayız"  diye konuştu.

“GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Pınar Enstitüsü Direktörü Ümit Savcıgil ise çalışmalarda bilimsel gerçekleri ön planda tutmaya önem verdiklerinin altını çizerek "Bilimin en önemli temsilcilerini bünyesinde barındıran üniversitelerimizle bağımızı güçlendirdiğimiz ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz Bilimsel Makale Ödülü, bizler için ayrı bir önem taşıyor" ifadesini kullandı.

YAŞAM BOYU SAĞLIK PANELİ

Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödül Töreni kapsamında "Yaşam Boyu Sağlık" konulu bir panel de gerçekleştirildi. Pınar Enstitüsü Direktörü Ümit Savcıgil moderatörlüğünde, Çocuk Gastroentoloji Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı'nın katılımıyla düzenlenen panelde çocuklar ve yetişkinlerin sağlıklı beslenmesinde dikkat edilecek noktaların yanı sıra fiziksel hareketliliğin önemi ve beslenmede farkındalık (mindfulness) tekniği ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Son Güncelleme: 30.12.2020 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.