Covid- 9 pandemisinin yarattığı sorunlara karşı inovatif çözümleri olan girişimcilere, fikirlerini olgunlaştırmaları için online mentorluk ve eğitimler sunmak ve fikirlerinin hızlıca hayata geçmesi için gerekli iş birliklerini sağlamada yardımcı olmak için oluşturulan “Türkiye Covid-19 Ortak Akıl Platformu”, en iyi 20 girişimi ve girişimcilere desteklerini duyurdu. Destek almaya hak kazanan fikirler arasında dezenfeksiyon robotu, e-psikoterapi, karekod ile personel takip ve izleme sistemi gibi projeler dikkat çekti.
Paydaşları arasında Teknopark Ankara’nın da bulunduğu 66 paydaştan oluşan platform, girişimcilerin koronavirüse karşı gönderdikleri 175 fikirden en iyi 20 girişimi ve girişimcilere sunulacak destekleri duyurdu.
18 EĞİTİM VE WEBİNAR
Platform, iki haftalık mentorluk aşamasında, 172 sektör uzmanından oluşan mentorlar aracılığıyla girişimcilere yardımcı oldu. Ayrıca, yine iki hafta içinde, 18 tane eğitim ve webinar ile katılımcılara temel girişimcilik eğitimleri ve Covid-19’un etkileri ile ilgili webinar’ler sunuldu.
27 Nisan’da tanıtımı yapılan platformda, üç hafta boyunca 66 paydaş kurum, 511 girişimci, 175 girişim fikri, 172 mentor yoğun bir şekilde ortak aklı işe koyarak çalışmalarını gerçekleştirdi. Jüri sunumu aşamasına alınan 42 girişim, 12 ve 13 Mayıs’ta 34 üyeden oluşan jüri heyetine çevrimiçi sunumlarını yaptı.
KAMUOYUNA DUYURULDU
15 Mayıs Cuma günü yapılan canlı yayında, platformun koordinatörleri Dr. Bülent Gümüş ve Dr. Ahmet Çubukcu, sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilen çevrimiçi girişim hızlandırma programı hakkında bilgi verdikten sonra, jüri değerlendirmelerine göre belirlenen en iyi 20 girişim fikrini ve paydaşların girişimcilere sağlayacakları destekleri kamuoyuna duyurdu. Canlı yayının sonunda, ilk 20’ye giren girişimler kendi fikirlerini kısaca tanıttılar.
YATIRIMCI İLE BULUŞMA
Belirlenen en iyi 20 girişim, haziran ayında Fonbulucu, Ankara Kalkınma Ajansı, innoCentrum ve TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda gerçekleştirilecek Yatırımcı ile Buluşma etkinliğine davet edilme hakkı kazandılar. Ayrıca, paydaş kurumlar, kendilerinin seçtikleri veya platform tarafından belirlenen girişimcilere mentorluk, ofis desteği, proje yazma desteği, kitle fonlama desteği gibi farklı destek kalemlerini açıkladılar.
Bu canlı yayına ve üç haftadır girişimcilere ve mentorlara sunulan eğitim ve webinar’lerin kayıtlarına platformun Youtube kanalından erişilebiliyor.
TRCovid19 Ortak Akıl Platformu’nun En İyi 20 Girişim Fikri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|