İTÜ ARI’DA GELİŞTİRDİ, DÜNYAYA İHRAÇ EDİYOR

Arıların ürettiği propolisi İTÜ ARI Teknokentte AR-GE ile geliştiren Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, BEE’O Propolis firması ile ABD’den Kore’ye kadar ihracat yapıyor.

İTÜ ARI’DA GELİŞTİRDİ, DÜNYAYA İHRAÇ EDİYOR

Arıların ürettiği propolisi İTÜ ARI Teknokentte AR-GE ile geliştiren Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, BEE’O Propolis firması ile ABD’den Kore’ye kadar ihracat yapıyor.

06 Eylül 2019 Cuma 08:42
İTÜ ARI’DA GELİŞTİRDİ, DÜNYAYA İHRAÇ EDİYOR

Arı ürünleri sektöründe 20 yılı aşkın deneyim ve uzmanlığa sahip Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, dünyaya açılan bir girişimciliğe imza attı. Tanuğur, Türkiye’ye çoğunlukla Çin’den ithal edilen propolisin ilk kez Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli üretimini başlattı. Kovandan elde edildiği ham haliyle insan vücudu tarafından sindirilemeyen propolisi insan tüketimine uygun hale getiren Tanuğur, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokentte geliştirdiği AR-GE yöntemiyle, propolisin içerisindeki antioksidan maddeleri maksimum düzeyde elde etmeyi başardı. Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, BEE’O markasıyla İTÜ ARI Teknokentte propolis, arı sütü, ham bal, polen ve arı ekmeği içeren inovatif ve katma değerli, tamamen doğal karışım, damla, sprey, şurup, tablet, çikolata, kozmetik ve benzeri formlarda yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Geliştirdiği Anadolu propolisi içeren ürünlerini ayrıca ABD, Güney Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, İsveç, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Pakistan ve Kıbrıs’a ihraç ediyor.

5 YIL İÇİNDE 28 ÖDÜL ALDI

Geliştirdiği Sözleşmeli Arıcılık modeliyle arıcılar ile birebir çalışan marka, onlara ekipman, malzeme ve eğitim desteği veriyor; kontrollü koşullarda üretim yaptırıyor. Ürünleri İTÜ’de analiz ediliyor ve BEE’O uzmanlarının kontrolünde işlenerek dünyanın dört bir yanına ulaşıyor. Türkiye’de bal dışındaki diğer arı ürünlerinin üretimini artırarak hem arıcılar için ayrı bir gelir kaynağı hem de ekonomi için bir katma değer sağlayan marka, 5 yıl içerisinde, çoğu inovasyon olmak üzere, kanaat önderleri tarafından ulusal ve uluslararası toplam 28 ödüle layık görülme başarısına ulaştı.

YÜZDE 100 KATMA DEĞER

BEE’O markasının kurucusu Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, “Propolisin ve arı sütünün ülkemize çoğunlukla Çin’den ithal edildiğini öğrenince, Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli üretimini başlatmak adına, eşim Ziraat Yüksek Mühendisi Arıcılık Uzmanı Taylan Samancı ve İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle firmamızı İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokentte kurduk. Şu anda geldiğimiz noktada, Anadolu propolisi ile değerli ödüllere layık görülmekten çok mutluyum” dedi.

Son Güncelleme: 06.09.2019 08:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.