GIDADA AR-GE TEMELLİ ÇÖZÜM

Gıda sektörü için AR-GE ve inovasyon temelli geliştirilen kızartma yağı filtre makinesi FritClean, Türk mühendisliğinin geldiği noktayı kanıtlıyor.

GIDADA AR-GE TEMELLİ ÇÖZÜM

Gıda sektörü için AR-GE ve inovasyon temelli geliştirilen kızartma yağı filtre makinesi FritClean, Türk mühendisliğinin geldiği noktayı kanıtlıyor.

14 Kasım 2019 Perşembe 13:09
GIDADA AR-GE TEMELLİ ÇÖZÜM

Başta üretim ve hizmet sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda insan hatalarını en aza indirecek, işletme maliyetlerini düşürecek çözümler üreten FritClean, AR-GE temelli teknolojik ürünler geliştiriyor. Aslen uçak mühendisi olan Nevres Özdüzenciler tarafından geliştirilen kızartma yağı filtre makinesi FritClean, sektörün en önemli temsilcilerinden biri olma yolunda ilerliyor. Ankara’da bulunan şirket merkezinin yanı sıra Antalya’da bulunan üretim merkeziyle hizmet veren güçlü ekibiyle inovasyona dayalı teknolojik gelişmelere öncülük eden firma, inovasyonu ve AR-GE'yi odak noktasına koyan yaklaşımıyla Türk mühendisliğinin geldiği seviyeyi de kanıtlamış bulunuyor.

HAFİF VE ŞARJLI

FritClean Genel Müdürü Nevres Özdüzenciler, uzun yıllar Almanya’da AR-GE şefi olarak çalıştıktan sonra yurda dönerek, önemli firmalarla üst düzey yöneticilik yaptı. Emekli olduktan sonra restoran sahibi arkadaşımın talebi üzerine AR-GE çalışmalarına başlayan Özdüzenciler, FritClean makinesini geliştirdi. Nevres Özdüzenciler, “FritClean makinesi hafif ve şarjlı makinedir. Endüstriyel mutfaklarda kablolu makine ve priz kullanımı ciddi sorun teşkil ediyor. Kablolar iş kazalarına sebebiyet verebiliyor. Makinenin hafif olması nedeniyle bayan elemanlar da rahatlıkla kullanabilirler. Makineyi doğrudan 180 derece sıcak yağ haznesine indirerek anlık ve 3 dakika gibi kısa bir süre ile yağın içindeki yanan/kömürleşen partikülleri filtre edebiliyorsunuz” dedi.

MALİYETİ AZALTIYOR

Makinenin tamamının 316 paslanmaz çelikten imal edildiğini belirten Özdüzenciler, “Kaplamamalı kızartmalar yağı anormal şekilde kirlettiği için yağın ömrünü en az 2 kat uzatabiliyoruz ama patates kızartması gibi ürünlerde yağın ömrünü 6 katına kadar çıkarabiliyoruz. Bu günün şartlarında rekabet her gün biraz daha arttığı için catering, hotel, fast food, restoran ve lokmacılar ürünün kalitesini düşürmeden maliyeti düşürmek zorundalar. Bu anlamda FritClean kızartma kalitesi koruyor, teslim süresi kısaltıyor ve maliyeti ciddi olarak aşağıya çekiyor. Ayda 30 teneke kızartma yağı tüketen gastro işletmesi, her ay en az 15 teneke kızartma yağ tasarruf edeceği için, makine kendini 4 ay gibi kısa sürede amorti eder. Bu iddiamızı kızartma yağın polar değerini ölçerek ve yasal değerleri aşmayarak kanıtlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ziya harmankaya 2019-11-15 16:58:34

nevres bey tebrikler bir eksik tamamlandı bu ülkenin üreten insana ihtiyacı var tekrar tebrikler