Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova’yı kapsayan faaliyet alanıyla, sanayinin merkez üslerini geliştiren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), işletmelere, sanayi kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere ve kamu kuruluşlarına destek sunmaya devam ediyor. MARKA, toplam 1 milyon lirayı teknik destek programı desteğinin 520 bin liralık kısmını almaya hak kazanan 26 projeyi açıkladı. 2018 yılı Kasım-Aralık döneminde başarılı bulunan projeler arasında Gebze OSB’nin “GOSB Acil Durum Yönetim Planı Projesi-Sanayide Güvenli Yaşam ve İş Sürdürülebilirliği Eğitimi” ve Kocaeli Arslanbey OSB’nin “OSB ve Mesleki Eğitim Kurumları Arasındaki Eğitim ve İstihdam Sorunlarının Nedenlerini Araştırıyoruz” projeleri destek almaya hak kazandı.
26 BAŞARILI PROJE
Yerel aktörlerin bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlama amacını taşıyan Teknik Destek Programı’nın 2018 Kasım-Aralık dönemi için 39 firma başvuruda bulundu. Bunlar arasında kabul edilen 26 projenin imzaları düzenlenen törenle atıldı. İmza töreninde konuşan MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Teknik Destek Projelerinin imza töreni için bir aradayız. 2019’u da teknik desteklerle başarılı bir şekilde tamamlarız. Bu sene teknik desteklerle birlikte fizibilite desteklerimizde olacak. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
2019 ÇALIŞMALARI TAMAM
MARKA olarak güdümlü, mali, teknik destekleri olduğunu anlatan Dr. Çöpoğlu, “Teknik Destek başvurularının artmasında proje yazma eğitimlerinin büyük katkısı var. 2019 yılı çalışmalarımızı tamamladık. Teknik Desteklerimiz devam edecek. Ülkemizin kalkınmasına 2023, 2071 hedeflerimize bir nebze katkı vermeye çalışacağız. Ülkemiz büyük bir ülke. Tüm bakanlıklar 2023 hedeflerine kilitlenmiş bir durumda” şeklinde konuştu.
4 MİLYON 54 BİN TL
Çöpoğlu, Doğu Marmara Bölge Planı (2014-2023) ile belirlenen hedef ve stratejiler doğrultusunda bölgenin kurumsal kapasitesini, insan kaynağını, katma değerli üretim ve hizmetlerini, uluslararası alanda işbirliklerini geliştirmeye yönelik faaliyetlere eğitim ve danışmanlık desteği verildiğini söyledi. Bölgede 2010 yılından bu yana 10 adet Teknik Destek Programı yürütüldüğünü kaydeden Çöpoğlu, bölgeye toplam 4 milyon 54 bin 534 lira tutarında kaynak tahsis edildiğini dile getirdi. Genel Sekreter, bu kaynak ile 566 projenin desteklendiğini ve şu ana kadar toplam 32 bin 109 kişiye eğitim verildiğini ifade etti.
165 BAŞVURU
MARKA’nın 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destekleyeceği faaliyetler için 1 milyon lira tutarında kaynak tahsis edildi. Bu destekten yararlanmak amacıyla 165 kurum ve kuruluştan başvuru alınırken; bölgenin insan kaynağı, kurumsal kapasite, üretim ve hizmet kalitesi ile dezavantajlı grupların yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti talebinde bulunan toplamda 93 proje, yapılan teknik ve mali değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. 2018 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık döneminde 39 başvuru arasından başarılı bulunan 26 proje hayata geçirilecek.
DESKTEK ALACAK PROJELER
OSB ve Mesleki Eğitim Kurumları Arasındaki Eğitim ve İstihdam Sorunlarının Nedenlerini Araştırıyoruz – Kocaeli Arslanbey OSB
GOSB Acil Durum Yönetim Planı Projesi Sanayide Güvenli Yaşam ve İş Sürdürülebilirliği Eğitimi – Gebze OSB
Kodlama ve Robotik Eğitimi – Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Grafik Tasarım Eğitimi – Kocaeli Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
Akıl ve Zekâ Oyunları İle Bilişsel Gelişimi Destekleme – Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği
Dörtdivan’da Yöresel Ürünlerini Pazarlama ve Satış Becerilerini Geliştirme Eğitimi – Dörtdivan Belediyesi
Dijital Pazarlama Eğitimi Projesi – Düzce Ticaret ve Sanayi Odası
Life Kinetik Eğitimi – Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
İyi Tarım Uygulamaları Danışmanlığı – Pamukova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
NETCAD ve Coğrafi Bilgi Sistemi Eğitimi – Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Fındık Entegre Mücadelesi – Kocaali Kaymakamlığı
Sakarya Ticaret Borsası Mali Destekler Yol Haritası – Sakarya Ticaret Borsası
Sağlık Turizmi Bolu’da Hayat Bulacak – Bolu İl Sağlık Müdürlüğü
Fen Bilgisi, Matematik ve Teknoloji Tasarım Öğretmenlerini Teknolojik, Pedagojik Yeterliliklerinin Arttırılması – Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu Derneği
Oyun Tabanlı Kodlama, Öğrenme İle Dijital, Kültürel Mirasın Yaygınlaştırılması – Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Fen Bilgisi Öğretmen Adayları Robotik Araçlarla Fen Deneyleri Yapıyor – Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Şehirler ve İmajlar: Türkiye’de Yalova İmajı ve Algısı Üzerine Bir Araştırma – Yalova Ticaret ve Sanayi Odası
Endüstri 4.0 ile Geleceğe Yön Ver – Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Bolu MARKA Ürünlerinin Tesciline Devam Ediyor – Bolu Ticaret ve Sanayi Odası
Sürdürülebilir İhtiyaç, Yönetilebilir İthalat – Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Derneği
Hizmet Kalitesinde Teknolojik Çözümler – Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
Muhtarlara ve İmamlara Yönelik Afet Bilinçlendirme Eğitimlerinin Verilmesi – Sakarya Büyükşehir Belediyesi
Güvenli Ağlar ve Dijital Bilgi Güvenliği – Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Sakarya İli Karayolları Kaynaklı Gürültü Haritalarının Çıkarılması ve Eylem Planlarının Hazırlanması –Sakarya Büyükşehir Belediyesi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Teknik Personeli ARCGİS Eğitimi Alıyor – Bolu Doğu Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü
Çiftçi Kadınlara Yönelik Kadın Güçlendirme Eğitimleri, Güçlü Kadın Güçlü Tarım Projesi – Hendek Kaymakamlığı