KORONA'YA KARŞI "GERÇEK GIDA" ZIRHI

Doğal, sağlıklı, besleyici ve hijyenik gıda üretimiyle milyonların damağını nitelikli lezzetle buluşturan TEKSÜT, vücut bağışıklığındaki en ufak açıktan gizlice içeri sızan Koronavirüs pandemisine sağlık aşılayan üretimleriyle karşılık veriyor. Piyasanın taleplerine kulak verdiklerini söyleyen TEKSÜT Kalite Müdürü Orhan Kaplan, “Yoğunlaşan talebe güncel üretim revizyonlarımızla yön veriyoruz” diyor.

KORONA'YA KARŞI "GERÇEK GIDA" ZIRHI

Doğal, sağlıklı, besleyici ve hijyenik gıda üretimiyle milyonların damağını nitelikli lezzetle buluşturan TEKSÜT, vücut bağışıklığındaki en ufak açıktan gizlice içeri sızan Koronavirüs pandemisine sağlık aşılayan üretimleriyle karşılık veriyor. Piyasanın taleplerine kulak verdiklerini söyleyen TEKSÜT Kalite Müdürü Orhan Kaplan, “Yoğunlaşan talebe güncel üretim revizyonlarımızla yön veriyoruz” diyor.

02 Nisan 2020 Perşembe 16:47
KORONA'YA KARŞI "GERÇEK GIDA" ZIRHI

RÖPORTAJ: F. TUĞÇE SAĞDIÇ 

ÇELİK GİBİ DİRENÇ İÇİN…

1956 yılında Balıkesir Gönen’de üretim serüvenine başlayan Türkiye’nin en köklü süt markası TEKSÜT, tüketicilerinin direncini pekiştiriyor. Günde 600 ton süt işleyen ve yelpazesi geniş peynir çeşitleriyle damakları çatlatan Türkiye’nin 500 büyüklerinden TEKSÜT, 8 kategoride 40’ı aşkın ürünle piyasada arz-ı endam ediyor. Bağışıklık ve dengeli beslenmenin öneminin anlaşıldığı ve nitelikli gıda üretiminin daha da anlam kazandığı Koronavirüs ile mücadele günlerinde Sanayi gazetesinin sorularını cevaplayan TEKSÜT Kalite Müdürü Orhan Kaplan, “Bağışıklık güçlü tutulmalı, makarna peynirle tüketilmeli, kahvaltı ihmal edilmemeli” diyor. İnsanların hareket alanının kısıtlandığını ve dengeli beslenmenin her zamankinden daha çok önem arz ettiğinin bilgisini veren Kaplan, besin değeri düşük ve kalori değeri yüksek gıdalar yerine besin değeri yüksek, süt içeren ya da sütle yapılan içecek ve yiyeceklerle en uygun dengenin sağlanabileceğini dile getiriyor. Vücuda ihtiyaç duyduğu direnci kazandıran kalsiyum, magnezyum, fosfor ve proteinin en önemli yapı taşları olduğunu ifade eden Orhan Kaplan, süt ürünlerinin Koronavirüs’le açılan savaşın “kazanan cephesi” olduğunu açıkladı.

BAĞIŞIKLIĞI DİRİ TUTUYOR: DOĞAL PANZEHİR

Süt, yoğurt, peynir gibi ürünler Koronavirüs'e karşı nasıl bir koruyuculuk sağlar, faydaları nelerdir?

Biliyorsunuz, bu dönemde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak, en önemli unsurlardan birine dönüştü. Süt ve süt ürünleri; protein, kalsiyum, magnezyum, fosfor, B1, B2, B6, B12 gibi zengin vitamin ve mineralleriyle günlük beslenme ihtiyacına en güzel cevabı verirken, bu içerikleri ve besin değerleriyle vücudun yapı taşlarının oluşturulmasında ve dolayısıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesinde katkı sağlıyor.

GERÇEK GIDA TÜKETİLMELİ”

Sağlıklı beslenmek neden önemlidir? Evde sağlıklı beslenmeyi nasıl sağlayabiliriz?

Bağışıklık sistemini korumak daha da önemli hale geldi. Bunun yolu da yağlı, gazlı ve şekerli gıdaları azaltmaktan ve besin değeri yüksek gıdaları tüketmekten geçiyor. Günlük öğünlerde süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verilmelidir. Küçük-büyük, herkesin sevebileceği bir süt ürünü bulunur. Önümüzdeki günlerde evlerimizde makarnayı çok tüketeceğiz gibi görünüyor. Doğru beslenme dengesi oluşturmak adına makarnayı da peynirle veya yoğurtla tüketmeyi öneriyoruz. Sağlıklı yetişkin bireylerin her gün 3 porsiyon, çocuk ve gençlerin ise en az 2 - 4 porsiyon süt veya ürünlerini tüketmeleri uygun olur. Özellikle kahvaltı aksatılmamalı.
 

PİYASANIN TALEBİNE KULAK VERİYOR

Üretim vardiyanızda Koronavirüs kaynaklı bir değişim oldu mu?

Gıda üretiminde özellikle süt ürünleri üretiminde hijyen kuralları doğal süreci içinde her zaman en üst seviyededir. Yine de gelişen durum nedeniyle işletmemizde bazı ek önlemler alındı. Üretim personellerimiz, sosyal mesafe kuralı kapsamında seyrek yani mesafeli çalışma düzenine geçirildi. Üretim planlaması da üç vardiya düzeninde yayılarak, aynı anda daha az personelin görev yapması şeklinde organize edildi. Piyasanın özellikle talep ettiği ürünler ile otomasyon gerektiren ürünler üzerine yoğunlaşıldı. Ayrıca resmi olarak yayınlanan koronavirüs tedbirleri de (ateş ölçümü, sosyal mesafe kuralları, ofis ve alan dezenfeksiyonları, yemek ve yemekhane düzeni kuralları, servis kuralları vs.) uygulamaya alındı.

TÜKETİM EVDE, TALEPLER BİREYSEL

Siparişler yoğunlaştı mı, dağıtım ayağını nasıl koordine ediyorsunuz?

Siparişlerimizin yoğunlaştığını söyleyebiliriz. Alışverişin devam ettiği neredeyse tek kategori olarak öne çıkan perakende noktaları ve marketler olduğundan, talep yoğunluğuyla karşılaşmaktayız. Önlemler kapsamında özellikle restoran ve ev dışı tüketimin neredeyse durması, bu tüketimin evlere taşınmasını beraberinde getirdi. Talepler, bireysel müşteri bazında market sahasında artışa neden oldu. Dağıtım ayağında ise taşıma-depolama ve transfer ayağında herhangi bir değişim olmadı, ancak burada da sosyal mesafe düzenine özen gösterilerek çalışma sürdürülüyor.

TEKSÜT Kalite Müdürü Orhan Kaplan, makarnanın peynirle tüketilmesinin besleyici olacağını dile getirdi. 

Son Güncelleme: 02.04.2020 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nazım aycicek 2020-04-02 19:36:56

iyi günler dilerim sayın orhan kaplan bey bu kötü günlerimiz de bizleri aydinlatdiğin için bizlere iyi yol kılavuzluğu oldunuz ALLAH ım kalbinize göre versin sonsuz şükranlarımı sunar bu gitdiğin yolda başarılarının devamını dilerim

Avatar
Şuayip Oğcu 2020-04-02 23:40:41

Teksut ürünlerini hijyen kalitesiyle üretip musterilerine sunuyor teşekkürler