Müteşebbis heyetini ASO meclisinin oluşturduğu ASO 1. OSB’nin yönetim kurulunu belirlemek için gerçekleştirilen seçimlerde iki liste yarıştı. OSBÜK Başkanı Nurettin Özdebir başkanlığındaki liste ile bölge katılımcılarından Termiker A. Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya’nın başını çektiği liste karşı karşıya geldi. 77 kişilik ASO meclisinin oy kullandığı seçimleri Ahmet Kaya’nın listesi kazandı. ASO 1. OSB başkanlık seçimleri Nurettin Özdebir’in 41’e 36 kaybetmesi şok etkisi yarattı.
Özdebir, 5 oyla sadece ASO 1. OSB Başkanlığını kaybetmedi. ASO 1. OSB’den delege seçilip geldiği OSBÜK’ün başkanlığını da kaybetti. Özdebir’in yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığı Ankara Sanayi Odası meclisinde OSB seçimlerini kaybetmesi OSBÜK’teki hesapları alt üst ederken bir taraftan da OSB camiasında şok etkisi yarattı. OSB’deki yönetim kurulu başkanlığı görevi sona erdiği için OSBÜK’teki görevi de yasa gereği otomatikman sona eren Özdebir, yeni dönemde aşırı yoğunluktan ötürü zaman ayıramadığı ASO’ya odaklanacak.
Öte yandan OSBÜK’ten boşalacak başkanlık koltuğuna Haziran ayında gerçekleşecek olan seçimlere kadar OSBÜK başkan yardımcıları vekalet edecek. Haziran’da seçime gidecek olan OSBÜK’te yönetimin yarısından fazlasının yenilenmesine kesin gözüyle bakılıyor.