“ISS Cateringçalışana yatırım yaparak büyüyecek”

ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş.Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu firma olarak en büyük değerlerinin çalışanları olduğunu belirtip önümüzdeki yıllardaki büyümeyi de çalışanlara yatırım yaparak sürdüreceklerini söyledi.

“ISS Cateringçalışana yatırım yaparak büyüyecek”

ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş.Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu firma olarak en büyük değerlerinin çalışanları olduğunu belirtip önümüzdeki yıllardaki büyümeyi de çalışanlara yatırım yaparak sürdüreceklerini söyledi.

11 Kasım 2013 Pazartesi 13:09
“ISS Cateringçalışana yatırım yaparak büyüyecek”


    Üretimde yer alan firmalar yakın zamanlara kadar temizlikten güvenliğe, yemekten çevre düzenlemeye kadar hemen hemen tüm yan işlerini kendi kadroları ile hayata geçirirken hizmet sektörü tüm iş kollarında yerini alarak sanayicinin bu yükünü üzerinden aldı. Hizmet sektörünün en yoğunlaştığı alan ise yemek hizmetleri oldu. Sektör öyle bir hale geldi ki hizmeti en iyi şekilde yerine getirenlerin önü süratle açıldı ve basamakları birer birer yükseldi. ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş. firması da İSO tarafından açıklanan ilk 500 listesinde yerini edindi. ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş.Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu sektörlerini ve bundan sonraki hedeflerini Sanayi Gazetesi’ne değerlendirdi:

Ülkemizde sanayi ile birlikte hizmet sektörü de her geçen gün daha da gelişip firmanız örneğinde olduğu gibi İstanbul Sanayi Odası’nın çok önem verilen listelerinde yer alıyorlar. Sektör kendisini başka hangi konularda geliştirmeli. Firma olarak sizin kendinizi geliştirme çalışma ve programlarınız nedir?
-          ISS Türkiye 2008 yılında günlük 60 bin adet yemek kapasitesine sahip bir yemek firmasını satın alarak catering sektörüne girmiştir. Bugüne gelindiğinde 3,5 kat büyüme ile günde 200 bin öğünü aşan üretim sayısına ulaşmıştır. Bu başarının ardında; doğru fiyat, kontrollü büyüme ve yüksek hijyen standartları vardır. Genel olarak misyonumuz; sektörü hak ettiği ve olması gereken yüksek standartlara ulaştırmaktır. Sektörde özellikle yetişmiş personel ihtiyacı çok fazladır. Bunun için yetiştirilecek elemanlar kamu ve özel sektörün yanı sıra üniversiteler tarafından desteklenmelidir. Firma olarak öncelikle beyaz yaka ve mavi yaka personelimizi kendi içimizde yetiştiriyoruz. Bu da bize ihtiyacımız olan yetişmiş elemanı sağlamak konusunda çok büyük avantaj sağlıyor.

Yemek, servis, güvenlik gibi hizmetleri özel sektörden temin eden sanayi kuruluşları asıl konuları olan üretimde ne gibi avantajlara sahip oluyorlar?
-          Öncelikle hizmet firmaları maliyet avantajı sağlıyorlar. Konusunda uzman, sürekli olarak gelişmeleri takip eden, profesyonel firmalardan, standart hizmet alarak, bu hizmetler için harcayacakları tüm enerjilerini sektörel gelişim için harcayacaklardır.

Sektörünüzü değerlendirir misiniz?
-           Emek yoğun, küçük kar marjlarıyla çok fazla küçük oyuncunun olduğu bir sektör. Global müşterilere hizmet verebilecek firma sayısı ve yetişmiş eleman potansiyeli maalesef sınırlı.  Girdi maliyetleri sezona bağlı olarak değişken veya enflasyonun üzerinde gerçekleşebiliyor. Dışarıdan hizmet almayıp kendi bünyesinde yemek hizmeti veren firmalar oldukça fazla. Dolayısıyla sektörün önümüzdeki yıllar içinde çok fazla büyüme potansiyeli var.

İSO tarafından açıklanan listede, Türkiye’nin ilk 500 büyük firması arasında yer edindiniz. Firma olarak sizi başarıya ulaştıran etkenler nedir? Sıralar mısınız?
-          Dünya’nın “en iyi hizmet sağlayan şirketi” ISS’in global desteği ile Türkiye operasyonunun tecrübesi çok iyi bir ekip tarafından yönetilmektedir. Bu da şu anki başarımızın en önemli sebebidir.

Edindiğiniz başarıda kalıcı olmaya ve daha da yüksek başarı edinmeye yönelik ne gibi çalışmalarda bulunacaksınız? 
-          
Biz lojistik firması değiliz, TIR’larımız yok, banka değiliz, şubelerimiz yok, biz hizmet firmasıyız en büyük değerimiz çalışanlarımız. Çalışanlarımıza yatırım yapmaya ve değer vermeye devam edeceğiz. Bu maksatla birçok program oluşturduk ve uygulamalarına devam ediyoruz; bir yetenek yönetimi uygulaması olan “İyileştirme Projeleri Grubu” için uygulanan özel gelişim programları, yönetici becerileri geliştirme programı, mutfak personeli beceri geliştirme programı, aşçıbaşı yetiştirme programı, tatlıcı geliştirme programı… Önümüzdeki dönemde bu eğitim ve gelişim uygulamalarını geliştirerek çalışanlarımızla birlikte şirketimizi daha yüksek seviyelere taşıyacağız.





Son Güncelleme: 11.11.2013 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.