banner110

SERİ ÜRETİME GEÇECEK

KOBİ’lerin ve yürekli girişimcilerin kötü gün dostu KOSGEB, bu sefer de Elazığ'da yaşayan sınıf öğretmeni Şule Çelik’in elinden tuttu, verdiği hibeyle önemli bir merkezin kuruluşuna önayak oldu.

SERİ ÜRETİME GEÇECEK

KOBİ’lerin ve yürekli girişimcilerin kötü gün dostu KOSGEB, bu sefer de Elazığ'da yaşayan sınıf öğretmeni Şule Çelik’in elinden tuttu, verdiği hibeyle önemli bir merkezin kuruluşuna önayak oldu.

22 Haziran 2018 Cuma 10:05
SERİ ÜRETİME GEÇECEK

Sınıf Öğretmeni Şule Çelik, doğal ürünlerden hazırladığı peynir mayası için KOSGEB’e başvurdu, aldığı hibe desteğiyle Doğal Peynir Mayası Ar-Ge Merkezi kurdu. Merkezde, 10 kişilik ekiple birlikte evinde ürettiği peynir mayasının verimliliğini artırmak, bunun organik ve sağlıklı bir ürün olduğunu bilimsel olarak ortaya koymak için çalışmalar yürüten Çelik, doğal ürünler kullanarak ürettiği mayanın seri üretimini de gerçekleştirecek.

ÖMRÜ UZUN, ORGANİK, RANDIMANLI…
Maya verimliliğini maksimum düzeye çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Çelik, "Kendi mayamızla ürettiğimiz peynir piyasadakilerden çok daha avantajlı. Randımanı daha yüksek, organik bir maya ve insan sağlığına zararı yok, raf ömrü daha uzun. İçine hiçbir kimyasal katkı maddesi bırakmadan bir yıl boyunca kullanılabilmekte. Bu da endüstride büyük bir avantaj sağlıyor. Piyasadaki bazı mayalarla 7 kilogram sütten bir kilogram peynir elde edilirken, bu mayayla 5 kilogram sütten bir kilogram peynir elde edilmekte” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.